Shop

Pointe de PENMARC’H – Havtaskelever

89,00 kr.229,00 kr.

Til dig der altid foretrækker det franske.

Havtaskelever er kendt som havets foie gras. Den har en meget rig smag og en glat tekstur. Den indeholder EPA, DHA (begge er Omega-3-Fedtsyrer), Vitamin A, D, E og en masse mineraler. En sund og lækker snack, tapas, forret eller bare en skøn hapser.

Fanget i Nordatlanten.

 

Nettoindhold 110g

 

Næringsindhold i 100 g:

  • Energi: 1676 kJ/406 kcal
  • Fedt: 40g – Mættet fedt: 11g
  • Kulhydrat: 1,6g – Heraf sukker: 0,9g
  • Fibre: 0,0g
  • Protein: 9,9g
  • Salt:  1,0g

 

Allergi: Fisk

 

Ingredienser: Havtaskelever (99%), Salt (1%)

 

Opbevaring: Konservesprodukt, opbevaring min.24 måneder.
Efter åbning: opbevar på køl ml. 0 – 4 grader i maks 2 dage.

-
+

Hvad er havtaskelever?

Havtaske fanges af både på Nordatlanten. Det er offshore fiskerbåde, det vil sige, at bådene er ude på havet i 4 til 10 dage. Leverne fjernes på båden fra havtaske fanget på de sidste dage af fangsten. Leverne er skrøbelige og holdes kølige af fiskerne i små mængder.

Hvordan forarbejdes havtaskeleverne tilbage på tørt land?

Vel fremme på fabrikken sorteres leverne: Vi fjerner alt for store lever (som risikerer at være tørre), beskadigede eller forslåede lever. Leverne bliver derefter kortvarigt saltede (nedsænket i et stort saltvandsbad), afvinet og renset.

Hvordan videreforarbejdes de rensede lever?

De skæres til størrelsen af dåsen med en kniv, og ilægges derefter rå i hånden. Tilberedningen sker på steriliseringstidspunktet; det er her leveren producerer den olie, der findes naturligt ved dåsens åbning. Olien kan være til stede i mere eller mindre mængde, og dens naturlige farve kan variere fra orange til okker (farven på “smeltet smør”). Disse forskelle kommer fra fiskerizonerne, som bådene har besøgt.