Shop

La Cala Albert Adrià – Havtaskelever

149,00 kr.

Limited Edition

Den er go’ nok. Det er den ene af de tro brødre fra Restaurant El Bulli i Spanien. (Som iøvrigt genåbner i Juni 2023 i Barcelona). Albert Adriá har sammen med sit konserveringsteam (Zallo) brugt hele tre år på at udvikle denne havtaskelever med Ponzu Yuzu sauce. Den kommer hver år efter havtaskefangsten, men kun i begrænset oplag.

(Vi kan blive tvunget til at melde ”udsolgt” en gang imellem).

Udover de andetsteds beskrevne egenskaber af havtaskelever og dets fangstmetoder m.m.,  udmærker La Cala / Albert Adriá’s produkt sig ved at ligge i en Yuzu Ponzu sauce. En af El Bulli’s mest berømte retter, med en speciel teknik i tilberedning og sterilisering. Ingredienserne: Havtaskelever,  Yuzu Ponzu sauce, Oivenolie.

 

Nettoindhold 112g / Drænet vægt 72g

 

Næringsindhold i 100 g:

  • Energi: 1563 kJ/377 kcal
  • Fedt: 32g – Mættet fedt: 8,4g
  • Kulhydrat: 0g – Heraf sukker: 0g
  • Protein: 21g
  • Salt:  2,1g
  • Omega 3 fedtsyrer: 7,6g

 

Allergi: Fisk

 

Ingredienser: Havtaskelever (99%), Salt (1%)

 

Opbevaring: Konservesprodukt, opbevaring min.24 måneder.
Efter åbning: opbevar på køl ml. 0 – 4 grader i maks 2 dage.

-
+

Hvad er havtaskelever?

Havtaske fanges af både på Nordatlanten. Det er offshore fiskerbåde, det vil sige, at bådene er ude på havet i 4 til 10 dage. Leverne fjernes på båden fra havtaske fanget på de sidste dage af fangsten. Leverne er skrøbelige og holdes kølige af fiskerne i små mængder.

Hvordan forarbejdes havtaskeleverne tilbage på tørt land?

Vel fremme på fabrikken sorteres leverne: Vi fjerner alt for store lever (som risikerer at være tørre), beskadigede eller forslåede lever. Leverne bliver derefter kortvarigt saltede (nedsænket i et stort saltvandsbad), afvinet og renset.

Hvordan videreforarbejdes de rensede lever?

De skæres til størrelsen af dåsen med en kniv, og ilægges derefter rå i hånden. Tilberedningen sker på steriliseringstidspunktet; det er her leveren producerer den olie, der findes naturligt ved dåsens åbning. Olien kan være til stede i mere eller mindre mængde, og dens naturlige farve kan variere fra orange til okker (farven på “smeltet smør”). Disse forskelle kommer fra fiskerizonerne, som bådene har besøgt.